Novatours lisas reisidele kütuse hinnatõusu kaitse tasu

PM Majandus
Copy
Novaturas ajab Eestis äri Novatoursi kaubamärgi all.
Novaturas ajab Eestis äri Novatoursi kaubamärgi all. Foto: Konstantin Sednev

Novatours kehtestas oma paketireisidele lisatasu, mida nimetab kütuse hinnatõusu kaitseks ja mis välistab edaspidist reisi kallinemist kütuse hinnatõusu tõttu.

«Alates 2022. aasta algusest on lennukikütuse hind tõusnud ligi 60 protsenti. Seni, kuni kütuse hinnamuutused jätkuvad ning ebakindlus turul on suur, soovime oma reisijaid kaitsta jätkuvalt suurenevate kulude eest ning uue lisanduva teenustasuga tagame, et sel aastal Baltimaadest väljuvate reiside hinnad võimaliku kütuse kallinemise tõttu ei tõuse,» ütles Novaturas grupi tegevjuht Vitalij Rakovski.

Kütusehinna hüpped mõjutavad otseselt turismimajandust, sest transpordi osa kogu reisipaketi hinnast moodustab keskmiselt ligi kolmandiku.

Kütuse hinnatõusu kaitse teenustasu on fikseeritud reisija kohta 11 eurot ja 50 senti. See moodustab keskmiselt kuni kaks protsenti reisi lõpphinnast.

Kütuse hinnatõusu kaitse teenustasu kehtib nii uutele kui ka varem ostetud reisibroneeringutele. Kui lennukikütuse hind peaks tulevikus kallinema ligi 25 protsenti, tõuseks reisikorraldaja arvutuste kohaselt reisi maksumus vähemalt 30 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles