Lugeja küsib: miks annetab sokisahtel Ukraina lipuvärvides lipsult ainult ühe euro

Tarbija24
Copy
Ukraina värvides lips
Ukraina värvides lips Foto: Kuvatõmmis

Postimehele kirjutas lugeja, kes küsis, et miks annetab Sokisahel Ukraina toetuseks mõeldud lipsudelt tegelikult ainult 1 euro, sel ajal kui lipsud võivad maksa pea 6 eurot. 

«Ida-Ukraina rindelähedastes asulates vajab jätkuvalt humanitaarabi umbes 2,9 miljonit inimest,» seisab erineva hinnaga toodete kõrval Sokisahtli lehel. Erinevad lipsud maksavad 2 eurot ja 99 senti kuni 5 eurot ja 99 senti. 

Mõlemast summast läheb Ukraina toetuseks 1 euro. Postimehele kirjutanud lugeja ei mõistnud, miks on vaja sõja arvelt ikkagi kasumit teenida, kuna annetuseks läheb vähem kui pool lipsu maksumusest. 

Sokisahtel OÜ juhatuse liige Piret Ilver tõi välja, et tänaseks on lindi ja sokimüügist annetatud üle 10 000 euro. «Nii sõjapõgenikele, vabatahtlikele rindele, Punasele Ristile, Kiievi lastehaiglale,» selgitab ta. 

Pealegi ei saa müüja kogu müügitulu endale. Lisaks toote materjali kulule tuleb igalt lindilt tasuda käibemaks, valmistaja tööjõukulud ja tööjõu maksud, samuti müüja tööjõu kulu, lisaks veel siis materjali kulu. 

«Kõike seda arvestades on kokkuvõttes nii, et iga lindi müügilt maksab Sokisahtel 4 senti peale,» tõi Ilver välja.  «Lisaks lindi ja sokimüügi annetustele on Sokisahtel ka saatnud nii rindele kui sõjapõgenikele abi rahaliselt, sokkides, vajaminevates esemetes – nii kuidas on abivajajatel parem olnud.»

Sinikollaste sokkide tegemine on üks osa tegevusest, Ilveri sõnul tuleb aga teemat igal viisil üleval hoida, sest ei saa olla ükskõikne, kui lapsed kaotavad sõjas oma kodusid. «Me ei saa sõjaga lihtsalt harjuda ja selle suhtes tuimaks muutuda. Ja see on ka põhjus, miks me Sokisahtlis muudkui teeme paelu, valmistame «Free Ukraine» sokke. Selleks, et hoida inimestel meeles, et ei tohi ega saa olla nende kuritegude vaikne pealtvaataja!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles