Elering võitis kohtus konkurentsiametit

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Tallinn, 02.11.2018
Eesti-Soome gaasiühenduse Balticconnector maismaaosa ehituse pidulikule avaüritus. Taavi Veskimägi, Kadri Simson.
Pildil Taavi Veskimägi.

Balticconnector is a gas pipeline connecting Finland and Estonia, The festive opening event of the mainland construction.
FOTO: MIHKEL MARIPUU/EESTI MEEDIA
Tallinn, 02.11.2018 Eesti-Soome gaasiühenduse Balticconnector maismaaosa ehituse pidulikule avaüritus. Taavi Veskimägi, Kadri Simson. Pildil Taavi Veskimägi. Balticconnector is a gas pipeline connecting Finland and Estonia, The festive opening event of the mainland construction. FOTO: MIHKEL MARIPUU/EESTI MEEDIA Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Elering saavutas kohtus konkurentsiameti poolt määratud trahvi tühistamise.

Konkurentsiameti pressiesindaja Maarja Uulits teatas Postimehele, et konkurentsiamet kavatseb otsuse edasi kaevata riigikohtusse.

Konkurentsiamet trahvis Eleringi 10 000 euroga selle eest, et viimane andis ekslikke teateid maagaasiga kauplejatele Eesti-Soome gaasijuhtme Balticconnectori läbilaskevõime kohta. 

Kuna Elering ei saanud pikka aega tööle paari gaasipumplat, siis ei töötanud Balticconnector täisvõimsusega. See omakorda tõi kahjusid gaasiga kauplejatele, kes olid arvestanud, et saavad maagaasi Soome transportida.

Balticconnector valmis 2019 ja läks käiku 2020. Ta töötas piiratud võimsusega ning Eleringi ülesanne oli teatada kauplejatele, et milline on parasjagu torujuhtme läbilaskevõime. Puiatu ja Paldiski kompressorjaamad said valmis alles 2021. aasta suvel. Seejärel hakaks torujuhe korralikult tööle.

Konkurentsiameti juht Märt Ots ütles, et amet sai turuosalistelt kaebusi, et Eleringi tõttu on ettevõtteid saanud kahjusid miljoneid eurosid. 

Märtsis 2021 algatas konkurentsiamet väärteomenetluse, mis päädis trahvi määramisega Eleringile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles