Narva-Jõesuu investeerib tänavu väikesadamatesse ligi 500 000 eurot

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Narva-Jõesuu väikesadama laiendusel töötasid 22. märtsil kaks ekskavaatorit. Töös oleva sadama laienduse teise etapiga lisandub 20 kaikohta ning valmib juurdepääsutee.
Narva-Jõesuu väikesadama laiendusel töötasid 22. märtsil kaks ekskavaatorit. Töös oleva sadama laienduse teise etapiga lisandub 20 kaikohta ning valmib juurdepääsutee. Foto: Jaano Martin Ots

Narva-Jõesuu linnavalitsuse tellimusel viiakse ellu Narva-Jõesuu väikelaevasadama laienduse teist etappi, mis lisab sadamasse 20 kaikohta, järgmisena algavad tööd kõrvalasuvas kalurite sadamas.  

Narva-Jõesuu linnapea Maksim Iljin ütles, et sadama laienduse teise etapi maksumus on 200 tuhat eurot ning peatselt välja kuulutatava kolmanda etapi hankega lisandub veel 50 tuhat. 

Teise etapi käigus ehitatakse välja uus põhjapoolne juurdepääsutee Kalda tänava poolt, pikendatakse kaldakindlustust ning lisatakse ujuvsillad, mis lisavad kaikohti kuni 20 väikelaevale. 

«Lisaks panustame tänavu Narva-Jõesuu jahtsadamast ülesvoolu asuva kalurisadama rekonstrueerimisse, kuid kuna seal hetkel käib hange ehitaja leidmiseks, ei saa täpset summat veel öelda. Koos varasemate investeeringutega Narva-Jõesuu sadamasse panustab linn sadamatesse kokku ligi miljon eurot, kuid laevaliiklust Narva jõel ning seega ka sadamate kasutamist piirab kõige rohkem Narva-Jõesuu muuli puudumine,» rääkis linnapea. 

Täna Narva-Jõesuus toimunud kohtumisel riigihalduse ministri Jaak Aabiga tutvustas Iljin muuli projekti ja temaatikat ka valitsuse liikmele ning rõhutas, et lisaks navigatsioonitingimuste parandamisele on muuli vaja ka riikliku julgeoleku tagamiseks ehk Euroopa Liidu idapiiri kindlustamiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles