Euroopa terase hinnad saavutasid uue rekordi Venemaa impordikeelu väljavaadete tõttu

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Vene terasetootja Severstali toodang läheb Suurbritannias keelu alla.
Vene terasetootja Severstali toodang läheb Suurbritannias keelu alla. Foto: Polina Ivanova

Euroopa terasehinnad tõusid rekordtasemele, kuna Brüssel valmistab ette Venemaalt pärit teraseimpordi keelustamist osana täiendavatest sanktsioonidest, mis ähvardab pakkumist veelgi pingestada.

Kallanish Commoditiesi iganädalaste andmete kohaselt tõusid kuumvaltsitud terase võrdlushinnad Põhja-Euroopas reedel 10 protsenti 1435 euroni tonni kohta. Ka armatuurraua hinnad tõusid uuele kõigi aegade kõrgeimale tasemele, vahendab Bloomberg.

Peagi peaksid jõustuma uued meetmed, millega keelatakse Venemaa terasetoodete sisenemine Euroopa Liitu, ning kauplejad on tõstnud hindu, kuna nad valmistuvad pakkumise vähenemiseks. EL on Venemaa terasetootjate jaoks, millest enamik kuulub Venemaa miljardäridele, oluline turg ja ametnikud püüavad pärast Ukraina sissetungi Moskvat veelgi rohkem survestada.

Turg oli juba niigi hädas seoses Ukraina ekspordi kaotusega, mis tavapäraselt on Euroopa suuruselt viies terasetarnija. Kõrged energiakulud on samuti häirinud mõne mandriosa tehase tegevust, mis on omakorda kärpinud pakkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles