Investor: turul seisad silmitsi professionaalidega, kelle peamine eesmärk on sinu arvelt kasum välja võtta

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Veel enne kui investeerimisele mõtlema hakata, tuleb esimese asjana aru saada, kust ja kui palju raha sisse tuleb ning mille peale see kulub, soovitab finantsnõustaja Kristiina Truuverk.
Veel enne kui investeerimisele mõtlema hakata, tuleb esimese asjana aru saada, kust ja kui palju raha sisse tuleb ning mille peale see kulub, soovitab finantsnõustaja Kristiina Truuverk. Foto: Mihkel Maripuu

Pikka aega finantssfääris tegutsenud ja nüüd firmadele finantsnõu jagava ettevõtte rajanud Kristiina Truuverk jagab Eesti inimesed finantskäitumise järgi kolme gruppi, kuid parema elu saavutamiseks soovitab ta kõigile neile sama asja: mõtle läbi, kuhu su raha kulub ja mida investeerides saavutada tahad.

Kuidas hindab inimene, kes nõustab ettevõtjaid oma rahaasju paremini korraldama, Eesti inimeste rahalist olukorda? Truuverk ütleb kohe ära, et inimesed on väga erinevad ja käivad oma rahaga ümber igaüks isemoodi. «Investeerimisbuum on kaasa aidanud, et selle peale rohkem mõeldakse,» kiitis ta.

Üldjoontes jagab ta Eesti inimesed finantskäitumise järgi kolmeks.

«Eestlane on OÜtaja. See ei ole hea ega halb. Eestlane on natuke kaval: kui tal on natukenegi ärivaistu, kui tunneb natukene seadust ja finantse, siis pole komakohti keeruline leida,» ütles Truuverk.

Teine grupp on tema sõnul need, kes väga palju ei teeni ja kelle finantshariduse tase ei ole kõige kõrgem. Nemad kas ei tunne valdkonna vastu üldse huvi või otsivad kiireid vastuseid foorumites ja gruppides. Mitte et need grupid halvad oleksid, lihtsalt kõiki soovitusi tuleb võtta piisava skepsisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles