Moskva Šeremetjevo lennujaam saatis viiendiku töötajaid sundpuhkusele (2)

Copy
Aerofloti lennukid Moskva Šeremetjevo rahvusvahelises lennujaamas.
Aerofloti lennukid Moskva Šeremetjevo rahvusvahelises lennujaamas. Foto: IMAGO/Marc Schueler

Moskva Šeremetjevo rahvusvaheline lennujaam ja selle tütarettevõtted saatsid Venemaa-vastastest sanktsioonidest põhjustatud lennureiside vähenemise pärast 20 protsenti oma töötajatest sundpuhkusele.

 

«Alates 16. märtsist 2022 saadeti osa Šeremetjevo ettevõtterühma töötajatest sundpuhkusele töönappuse tõttu, mis tekkis tööandjast ja töötajatest mitteoleneval põhjusel. Seejuures on ettevõtterühma töötajate hulk, mis saadeti sundpuhkusele, oluliselt väiksem kui meedias mainitav 40 protsenti, see on 20 protsenti,» ütles lennujaama avalike suhete direktor Anna Zahharenkova ajakirjanikele.

Tööseisaku ajal makstakse töötajale 2/3 palgast, neile säilitatakse töökoht ja ravikindlustus, märkis ta.

«Töötajatele korraldatakse personalinõustamine, luuakse suhtlust Moskva ja Moskva oblasti tööandjatega sarnastes ja muudes valdkondades, et aidata vajadusel töötajaid edasisel tööleasumisel,» ütles Zahharenkova.

«Seoses Šeremetjevo koormuse peaaegu 70-protsendise vähendamisega ei ole sellised meetmed mitte ainult optimaalsed, vaid eelkõige sotsiaalselt suunistatud,» lisas ta.

Märtsi alguses peatas Šeremetjevo kõik investeerimisprojektid, sulges ühe kolmest lennurajast, samuti ühe kolmest sel ajal töötanud terminalist (veel kaks suleti ajutiselt juba varem).

Šeremetjevo suurim kasutaja on Aeroflot. Enne sanktsioone lendas ettevõte Ukraina olukorra ja COVID-19 põhjustatud lennunduskriisi tõttu peamiselt välismaistesse sihtkohtadesse.

Vnukovo lennujaam ei plaani praeguse geopoliitilise olukorra tõttu personali veel vähendada ega oma töögraafikus muudatusi teha, ütles Vnukovo esindaja Interfaxile.

Domodedovo on välja töötanud meetmetekogu, «mis on suunatud kulude optimeerimisele ja töökohtade säilitamisele lennundussektori finantskriisi tingimustes», teatas lennujaama pressiteenistus. Nende hulgas on üleminek osaajaga tööle ja vahetuste graafikute kujundamine lähtudes tegelikust liiklusmahust.

«Tegemist on ajutiste meetmetega, mis tagab õiglase lähenemise, ühtse tööhõive, kõigile töötajatele stabiilse sissetuleku ning tagavad lennujaama korrapärase töö,» öeldi Domodedovost.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles