Austraalia keelas alumiiniumoksiidi ekspordi Venemaale

BNS
Copy
Alumiiniumikangid Rusal'i Krasnojarski alumiiniumitehase laos venemaal. REUTERS/Ilya Naymushin/File Photo
Alumiiniumikangid Rusal'i Krasnojarski alumiiniumitehase laos venemaal. REUTERS/Ilya Naymushin/File Photo Foto: Ilya Naymushin

Austraalia laiendas pühapäeval Venemaale Ukrainasse tungimise eest kehtestatud sanktsioone, keelustades riiki alumiiniumoksiidi ja boksiidi ekspordi.

Ekspordikeelu eesmärgiks on mõjutada Venemaa alumiiniumitootmist, mis sõltub umbes 20 protsendi ulatuses Austraalia päritolu alumiiniumoksiidist.

Canberra kehtestas mõne päeva eest sanktsioonid Vene oligarhile Oleg Deripaskale, kellele kuulub osa alumiiniumoksiidi töötlustehasest Queensland Alumina Limited, mis on Venemaa Rusali ja Rio Tinto ühisettevõte.

Rio Tinto on lubanud katkestada Venemaaga kõik ärisuhted.

Austraalia peaminister Scott Morrison ütles, et tema valitsus teeb koostööd partneritega, et avaldada Vene režiimile survet Ukrainast väljatõmbumiseks.

Morrisoni sõnul on Austraalia kehtestanud Vene üksikisikute ja institutsioonide vastu 476 sanktsiooni alates sissetungi algusest.

Peaminister ütles, et Austraalia annetab Ukrainale 70 000 tonni küttesüsi.

Austraalia suurendab oma humanitaarabi 30 miljoni Austraalia dollari võrra ja annab 21 miljoni dollari ulatuses sõjalist abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles