Malta ranniku lähedal on keemiatanker merehädas, reostusoht on väike

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Pukser aitab hoida Malta saare Bahar ic-Caghaq ranna lähedal tormis hätta jäänud 202 meetri pikkust keemiatankerit Chem P karidele triivimast REUTERS/Darrin Zammit Lupi
Pukser aitab hoida Malta saare Bahar ic-Caghaq ranna lähedal tormis hätta jäänud 202 meetri pikkust keemiatankerit Chem P karidele triivimast REUTERS/Darrin Zammit Lupi Foto: DARRIN ZAMMIT LUPI

Terve laupäevase päeva on keemiatanker Chem P Malta ranniku lähistel tormiga võidelnud ning pukserite abiga on suudetud hoida laev rannakaridele triivimast. Ametnike sõnul on keskkonnareostuse oht väike.

Mis täpsemalt põhjustas laeva juhitavuse kaotamise, ei ole veel selge, samuti pole teada, kas ja mis last on laeval. Tugevas tuules ja lainetuses ei suutnud laev omal jõul positsiooni hoida ning hakkas triivima Malta ranniku poole, teatas Maltatoday. Teada on, et laeva ankur haakus merealuse kaabli taha ning meeskond oli sunnitud ankru hülgama.

Saareriigi transpordiminister Ian Borg kinnitas sotsiaalmeedias, et ministeerium on saatnud oma pukserid välja laeva aitama, et see ei triiviks karidele. «Saime teate, et laeval on halva ilma tõttu raskusi positsiooni hoidmisega väljaspool territoriaalmerd. Meile on kinnitatud, et keemiareostuse risk on väga väike,» kommenteeris Borg. 

Laupäeva õhtuks olid laeva juurde jäänud kaks pukserit, sündmuskohal kestab torm ning lainetus on kõrge.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles