Venemaa nimetas Euroopa Nõukogu Lääne «russofoobseks» instrumendiks (1)

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Venemaa välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova nimetas ROKi käitumist rassismiks ja neonatsismiks. ROKi president Thomas Bach tundis end sellest väljaütlemisest väga puudutatuna.
Venemaa välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova nimetas ROKi käitumist rassismiks ja neonatsismiks. ROKi president Thomas Bach tundis end sellest väljaütlemisest väga puudutatuna. Foto: Russian Foreign Ministry Press Service

Vene välisministeeriumi otsekohene pressiesindaja Maria Zahharova nimetas Euroopa Nõukogu reedel Lääne huvisid teenivaks «russofoobseks» instrumendiks, vahendab AFP.

 

«Läänlaste russofoobse tegevuse tõttu on see struktuur kaotanud oma olemasoleku põhjuse,» ütles ta.

Üleeuroopaline inimõigusorganisatsioon, mis kolmaspäeval Venemaa oma ridadest välja viskas, on «muutunud Euroopa Liidu, NATO ja nende satelliitide kuulekaks instrumendiks», lisas ta avalduses.

Moskva teatas teisipäeval, et nad lahkuvad nõukogust, vahetult enne organi ministrite komitee poolt järgmisel päeval vastu võetud ametlikku otsust Venemaa väljaheitmise kohta seoses tema tegevusega Ukrainas.

Moskva oli 25. veebruaril ehk päev pärast sõjalise kampaania algust peatatud kõigist esindusõigustest Euroopa Nõukogus.

Zahharova sõnul ei muuda väljaheitmine Venemaa jaoks midagi.

«Venemaa ei aktsepteeri Brüsseli eestkostet inimõiguste küsimustes,» ütles ta, süüdistades ELi «erandite, vabastuste ja privileegidega kauplemises», kaitses oma väärtusi «nagu basaaris».

Venemaa on olnud Euroopa Nõukogu liige alates 1996. aastast. Nende lahkumine organisatsioonist on tekitanud muret inimõiguste olukorra pärast riigis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles