Venemaa suurim kaubalennufirma peatab kõik Boeingu lennud

Ronald Reinap
, reporter
Copy
AirBridgeCargo Boeing 747 kaubalennuk.
AirBridgeCargo Boeing 747 kaubalennuk. Foto: Arnulf Hettrich via www.imago-images.de

Venemaa suurim kaubalennufirma Volga-Dnepr Group on peatanud kõik Boeing lennukitega tehtavad lennud tulenevalt Lääne sanktsioonidest, teatas ettevõte reedel.

Volga-Dnepr teatas oma avalduses, et peatas kahe oma tütarettevõtte, AirBridgeCargo ja Atrani, tegevuse, mis kasutavad 18 Boeing 747 ja 6 Boeing 737 lennukit seoses sanktsioonidega ja Bermuda tsiviillennundusameti (BCAA) otsusega peatada nende ohutustunnistused, vahendab Reuters.

«Volga Dnepri juhtkond on teinud teadliku otsuse leida koos partnerite ja riiklike reguleerivate asutustega võimalik lahendus,» teatas firma.

Volga-Dnepr, mis nimetab end maailma liidriks ülisuurte ja raskete kaubavedude turul, jätkab lendamist Venemaa päritolu lennukitega, sealhulgas An-124 ja Il-76 kaubalennukitega.

Sanktsioonid on katkestanud enamiku lennukite ja nende osade tarnimise Venemaale. Ameerika Ühendriigid ja Euroopa on sulgenud oma õhuruumi Venemaa lennufirmade eest ning Moskva on vastanud sama meetmega.

Venemaa on vastu võtnud seaduse, mis lubab riigi lennuettevõtjatel kanda välismaistelt ettevõtetelt liisitud lennukid Venemaa lennukiregistrisse. Antud manööver suurendab tõenäoliselt lääne kartusi massilise makseraskuse kohta, mis hõlmab sadu reisilennukeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles