Portugal on muutmas seadust, mille alusel Roman Abramovitš sai kodakondsuse (1)

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Vene miljardär Roman Abramovitš.
Vene miljardär Roman Abramovitš. Foto: Andrew Winning

500 aastat tagasi küüditatud sefaradi juutide järeltulijad võivad taotleda Portugali kodakondsust. Oligarh Abramovitši juurte kohta tunnistusi andnud rabi on vahistatud.

 

Vene oligarhile ja Chelsea FC omanikule Roman Abramovitšile, kelle suhtes kohaldatakse ELi ja Ühendkuningriigi sanktsioone, anti eelmisel aastal Portugali kodakondsus. Kodakondsus anti seaduse alusel, mis võimaldab 500 aastat tagasi riigist välja aetud sefaradi juutide järeltulijatel saada Portugali kodakondsuse.

Nüüd kavatseb Portugali valitsus karmistada selle seaduse tõlgendamise kriteeriume, et selle tähendust ei saaks «manipuleerida». Välisministri Augusto Santos Silva sõnul nõuavad uued eeskirjad, et need, kes selle alusel kodakondsust taotlevad, peavad näitama märkimisväärseid sidemeid Portugaliga, vahendas Briti ajaleht The Guardian.

Portugali ajalehe Público andmetel nõutakse seadusemuudatustega, et taotlejad peavad tõendama näiteks, et nad külastavad riiki või et neil on pärand või materiaalsed sidemed Portugaliga.

Nüüd on õhus ka küsimused, kas Roman Abramovitš sai kodakondsuse õigetel alustel. Eelmisel nädalal arreteeriti Porto linnas mitmete kuritegude kahtlusega rabi, kes kirjutas alla sertifikaadile, tõendas Abramovitši sefaradi juudi päritolu.

 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles