Venemaa süüdistas Google'it ja YouTube'i «terrorismis»

Copy
Google'i ja YouTube'i logod.
Google'i ja YouTube'i logod. Foto: Robyn Beck

Vene meediajärelevalve süüdistas reedel USA tehnoloogiahiidu Google'it ja selle videoplatvormi YouTube'i «terrorismis», mis on esimene samm nende võimaliku keelamise poole.

 

Venemaa on blokeerinud juba ligipääsu tehnoloogiahiidudele nagu Facebook, Twitter ja Instagram, aga ka mitmele sõltumatule meediakanalile.

Vene meediajärelevalve Roskomnadzori teatel jagavad YouTube'i kasutajad «reklaame üleskutsega peatada raudteeühendus Venemaa ja Valgevene vahel».

Venemaa on viinud sõjalist operatsiooni Ukraina vastu läbi ka oma liitlase Valgevene territooriumilt.

«YouTube'i administratsiooni tegevus on loomult terroristlik ja ohustab Vene kodanike elu ja tervist,» teatas Roskomnadzor.

Ametkond mõistis hukka Google'i «selgelt Vene-vastase positsiooni» ja nõudis, et USA firma lõpetaks «Vene-vastaste videote edastamise nii kiiresti kui võimalik».

Venemaa alustas sel kuul kriminaalasja Facebooki ja Instagrami emafirma Meta suhtes, süüdistades seda venelaste tapmisele kutsuvate postituste lubamises.

Venemaa on üks piiratuima meedia- ja väljendusvabadusega riike maailmas, kuid olukord on alates Ukrainasse tungimisest 24. veebruaril veelgi halvenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles