Pindi: oodata on veelgi suuremat uusarenduste defitsiiti

BNS
Copy
Pindi kinnisvara.
Pindi kinnisvara. Foto: Arvo Meeks

Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani sõnul võib oodata veelgi suuremat uusarenduskinnisvara defitsiiti, sest tulenevalt sõjaga seotud ehitusmaterjalide tarneraskustest ja tööjõupuudusest on vähe uusarendusi, mis graafikus püsivad. Lisaks on peatatud suur osa projekte, mille ehitus pole veel alanud.

«Niigi alapakkumise käes vaevlev uusarenduste turg on praeguse metalli ja muu ehitusmaterjali kättesaadamatuse tõttu täiesti erakordses olukorras. Paar aastat tagasi oli uusi kortereid Tallinnas ja Harjumaal pakkumises ligikaudu 2500 ühikut. Enne sõda oli see number natuke üle 1000,» ütles Sooman pressiteates.

«Ilmselt näeme juba mõne kuu pärast, et uusi kortereid on linnapeal saada üksikud sajad, sest uut kaupa ei tule enam üldse peale ja uute tarneahelate ülesehitamine vältab vähemalt neli kuni kuus kuud,» lisas Sooman.

Soomani sõnul on selge, et veel alles jäänud uusarenduste hinnad lendavad senisest veelgi kõrgemale ning tavalisel inimesel sinna turusegmenti enam pikalt asja pole.

«Tulevad uued ehitusobjektil toimuvad oksjonid, kus jõukad inimesed hakkavad uute korterite nimel üksteist rahapakkidega oimetuks taguma,» prognoosis Sooman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles