Venemaa keskpank hoiatab riigi majanduse suurte muutuste eest (1)

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Venemaa keskpanga juht Elvira Nabiullina.
Venemaa keskpanga juht Elvira Nabiullina. Foto: Scanpix/ Reuters/ Maxim Shemetov

Venemaa keskpank jättis täna intressimäärad praegusel 20 protsendi tasemel muutmata, kuid hoiatas suure ebakindluse eest, sest riigi majanduses toimuvad suured struktuursed muutused.

Veebruari lõpus, peatselt pärast Ukraina invasiooni algust tõstis Venemaa keskpank keskse intressimäära varasemalt 9,5 protsendi tasemelt 20 protsendile, püüdes niimoodi väärtust kaotavat rubla toetada ning karmide rahvusvaheliste sanktsioonide mõju leevendada. Oma tänases teates kinnitab keskpank, et järsk intressitõus aitas finantsilist stabiilsust säilitada.

«Venemaa majandus liigub suure struktuurse muutuse faasi, mis tähendab ajutist, kuid vältimatut kiire inflatsiooni perioodi, mis on põhjustatud kaupade ja teenuste hinnatõusust,» teatas keskpank.

Venemaa keskpanga rahapoliitika on panga teatel suunatud sellele, et majandus suudaks uue keskkonnaga kohaneda ning jõuda aastaks 2024 tagasi 4-protsendilise inflatsiooni juurde.

Lähikvartalitel on keskpanga kinnitusel võtmetähtsusega, kuidas suudab majandus muutunud tootmis- ning tarneahelatega kohaneda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles