Piirangutest priiks saanud söögikohad: üllatavalt vaikne on

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Restoranipidajad tõdevad, et ehkki oodatud tunglemist ei tulnud, on õhtusel ajal siiski külastajaid rohkem.
Restoranipidajad tõdevad, et ehkki oodatud tunglemist ei tulnud, on õhtusel ajal siiski külastajaid rohkem. Foto: Joakim Klementi

Koroonapassi esitamise nõue kadus Eestis juba kolmapäeval, ent suurt tormijooksu näiteks restoranidele see kaasa ei toonud. «Üllatavalt vaikne on,» öeldi Tartus tegutsevast Joel Ostrati osalusega Umbroht OÜst, kellele kuulub ülikoolilinnas näiteks Kolm Tilli.

Reval Cafe keti omanik Rein Treifeldt ütles telefonivestluses, et vahet on ikka näha – see on umbes 20 protsenti. Treifeldt lisas, et tegelikult hakkas külastajate arv tasapisi kasvama juba jaanuaris: asi oli selles, et kuna päevas lisandus tuhandeid uusi koroonajuhtumeid, said need, kellel ei olnud vaktsiinisüst tehtud, lubatähe teisel moel. Samas nentis ta, et igaühe seltskonnas oli keegi, kes koroonapiirangute tõttu kuhugi ei pääsenud.

Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu tegevjuht Killu Maidla tõi esile, et piirangute kaotamine langes kokku mitme teise faktoriga, mis restoranide külastatavust mõjutavad, mistõttu on keeruline põhjapanevaid järeldusi teha. «Näiteks lõppes just Tallinna restoranide nädal, mis toob alati restoranidesse lisarahvast, nii ka seekord. Samas langes piirangute kaotamisega kokku sõda Ukrainas, mis kindlasti mõjutab meeleolusid negatiivselt. Teatavat elavnemist on kaasa toonud aga kella 23 piirangu kaotamine, just õhtuti on näha elavnemist. Seda on soosinud ka kevad ja päikeselised ilmad, mis toob alati uue energia ja tahtmise suhelda,» ütles Maidla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles