Leedu teeb Vene kaubaveokitele põhjaliku läbiotsimise

BNS
Copy
Leedu piirivalve otsib kõik Vene numbrimärgiga veokid läbi.
Leedu piirivalve otsib kõik Vene numbrimärgiga veokid läbi. Foto: Elmo Riig

Vene-Leedu piiril on veokite pikk järjekord tingitud Leedu tolli uutest reeglitest, mis näevad ette põhjalikku kontrolli, ütles reedel Venemaa Kaliningradi oblasti kuberner Anton Alihhanov.

«Maanteitsi veetava kauba transiit Kaliningradi oblastisse on pidev. Piiril toimub aga teatud pidurdamine. See tuleneb Leedu kehtestatud veokite täielikust kontrollist. See raskendab piiriületust ja meie veoautojuhtide eluolu, põhjustab järjekorra tekkimise,» kirjutas Alihhanov Telegramis.

Kaliningradi oblasti tolli pressiteenistus teatas Interfaxile, et kaubatransiidi peamise, Tšernõševskoje tollipunkti ees seisab veoautode rivi. Reede hommikuse seisuga oli järjekorras 550 veokit. Eelmisel päeval oli autosid veidi üle 500.

Samal ajal postitati Leedu tolli kodulehele teade, et «kooskõlas Euroopa Liidu Venemaale ja Valgevenele kehtestatud sanktsioonidega on Leedu toll tugevdanud EL-i idapiiril kaupade, eriti kahesuguse otstarbega kaupade kontrolli.»

«See aeglustab tavapäraseid tollivormistusprotsesse Kybartai tollipunktis ja pikendab tollivormistuse aega. Seetõttu kutsutakse vedajaid üles valima teisi piiripunkte,» seisis teates.

Leedu-Kaliningradi oblasti piiril on neli tollipunkti. Kaks neist on koroonapandeemia tõttu suletud. Võimalused teises - Sovetski linnas - on piiratud, kuna ülesõit toimub 1907. aastal ehitatud ajaloolise Kuninganna Louise silla kaudu. Sel on kandevõime piir. Seetõttu langeb kaubaveo põhivoog Tšernõševskoje tollipunkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles