Luminor langetas kasutatud autode liisinguintressi

BNS
Copy
Kasutatud autode müügiplats Viljandis.
Kasutatud autode müügiplats Viljandis. Foto: Elmo Riig/Sakala

Luminor langetas kasutatud autode kasvava populaarsuse tõttu kuni viie aasta vanuste sõiduautode liisinguintressi uute autodega samale tasemele.

Luminorist saavad kuni viie aasta vanustele autodele liisingut taotleda eraisikud intressimarginaaliga 2,19 ja ettevõtted 2,29 protsenti, teatas pank.

Luminor Liisingu juhi Andrus Soodla sõnul on intressimäärade alandamise põhjus autoturul valitsev olukord, kus vähekasutatud autod muutuvad kliendi jaoks aina atraktiivsemaks. «Kuna uusi autosid pole kiibikriisi tõttu saada, siis liisitakse rohkem kasutatud autosid. Seejuures on püsinud tugev ka kasutatud autode import,» rääkis Soodla.

Jaanuaris ja veebruaris on autode esmaregistreerimistest vaid 40 protsenti uued ning 60 protsenti kasutatud sõidukid. Kasvanud on ka kasutatud auto keskmine liisingusumma, mis ulatub 20 000 euroni – kasv on poole aastaga 14 protsenti.

Soodla hinnangul jätkavad nii kasutatud kui ka uute autode hinnad tõusmist ning pole näha, et protsess pidurduks. 

Ukrainas valmistati Euroopa autotööstuse jaoks mitmeid vajalikke detaile, nagu juhtmeköidikud ja muud komponendid, Euroopa autotööstus aga kasutas palju Venemaal toodetud alumiiniumi. Seda kõike arvestades on tõenäoline, et uute autode ootejärjekorrad jäävad endiselt keskmisest pikemaks, lisas Soodla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles