Homsest kaovad Vene-Valgevene liitriigi vahel liikumispiirangud (3)

Copy
Valgevene president Aljaksandr Lukašenka ja Vene president Vladimir Putin aprillis 2023
Valgevene president Aljaksandr Lukašenka ja Vene president Vladimir Putin aprillis 2023 Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN POOL / SPUTNIK

Kõik piirangud kodanike liikumisele Venemaa ja Valgevene liitriigi piires kaotatakse 18. märtsi südaööl, ütles neljapäeval Vene peaminister Mihhail Mišustin.

«Alates 18. märtsi kella null-nullist Moskva aja järgi kaotatakse kodanike liikumisele Venemaa ja Valgevene liitriigis kõik piirangud. Rääkisime sellest nädala alguses (Valgevene) peaministri Raman Galovtšenkaga ja kooskõlastasime selle otsuse presidendiga,» ütles Mišustin valitsuse istungil.

Tema sõnul on inimeste liikumisvabadus oluline Venemaa ja Valgevene vahelise kaubandus- ja majanduskoostöö ning humanitaarkontaktide arendamise seisukohalt.

«Täna on see eriti päevakajaline ebasõbralike riikide karmistunud piirangute tõttu. Olen veendunud, et liitriigi lõimituse tugevdamine on parim vastus Venemaale ja Valgevenele avaldatavale sanktsioonisurvele,» ütles valitsusjuht.

Valgevene peaminister Galovtšenka ütles varem, et Venemaa lubab kaotada koroonaviiruse piirangud Valgevene piiril võimalikult kiiresti.

«Palusin Mihhail Mišustinil teha seda kiiresti. Ta lubas, et langetab selle kiireks tegemiseks vajalikud otsused. Antud olukorras on see juba omajagu anakronism, eriti kui arvestada, et Moskvas on tänaseks isegi maskide kandmine ära kaotatud,» ütles peaminister.

2020. aastal kehtestas Venemaa valitsus seoses koroonaviiruse pandeemiaga piirangud kõikide transpordiliikide liikumisele üle Venemaa riigipiiri, sealhulgas Valgevenesse.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles