Ukraina kiitis heaks ulatuslikud maksusoodustused, et aidata ettevõtetel sõda üle elada

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Ukraina peaminister Denõss Šmõgal.
Ukraina peaminister Denõss Šmõgal. Foto: Valentyn Ogirenko

Ukraina parlament kiitis teisipäeval heaks meetmed, mis aitavad Ukraina ettevõtetel Venemaaga peetava sõja ajal vee peal püsida, sealhulgas maksude alandamise ühtsele 2-protsendilisele määrale, vahendab Reuters.

 

Uued stiimulid hõlmavad uut ühtset 2-protsendilist maksumäära kõigile ettevõtetele, mille käive on alla 10 miljardi grivna ehk 311 miljoni euro, võrreldes varasema 20-protsendilise käibemaksuga ja 18-protsendilise kasumimaksuga, teatas peaminister Denõss Šmõgal oma avalduses.

«Ma olen kindel, et need otsused tugevdavad meie majandusrinnet,» ütles Šmõgal. Hilisemas videopöördumises esitles Šmõgal ka teisi stimuleerivaid meetmeid, sealhulgas 25 miljardi grivna ehk 777 miljonit euro suurust laenuprogrammi põllumajandustootjatele.

Uut seaduseelnõu toetas president Volodõmõr Zelenskõi, kes on kutsunud valitsust üles edendama eelkõige väikeste ja keskmise suurusega ettevõtete toetamist.

Euroopa suurim sõda pärast Teist maailmasõda on põhjustanud humanitaar- ja majandusšoki ning Rahvusvaheline Valuutafond hoiatas sel nädalal, et Ukraina majanduslik kogutoodang võib väheneda 35 protsendi võrra.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles