Ühendkuningriik kehtestas sanktsioonid 350 tähtsa venelase suhtes (1)

Copy
Endine Venemaa president Dmitri Medvedev.
Endine Venemaa president Dmitri Medvedev. Foto: Yulia Zyryanova

Ühendkuningriik on lisanud oma sanktsioonide nimekirja umbes 350 Venemaa füüsilist ja juriidilist isikut, sealhulgas peaminister Mihhail Mišustini ja Moskva linnapea Sergei Sobjanini.

 

ÜK kehtestas teisipäeval piirangud Kremli kõneisikule Dmitri Peskovile, kaitseminister Sergei Šoigule, Vene julgeolekunõukogu aseesimehele Dmitri Medvedevile, siseminister Vladimir Kolokoltsevile, Vene rahvuskaardi juhile Viktor Zolotovile, Kremli kantseleiülemale Anton Vainole ja presidendi eriesindajale keskkonnakaitse, ökoloogia ja transpord alal Sergei Ivanovile.

Sanktsiooninimekirjas on ka ärimees Roman Rotenberg, ärimees Arkadi Rotenbergi poeg Pavel, ärimees Dmitri Mazepin ja tema poeg Nikita, Venemaa välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova, ajakirjanik Vladimir Solovjov, telekanali Pervõi kanal peadirektor Konstantin Ernst ja Russia Today peatoimetaja Margarita Simonjan.

Nimekirjas on ka ärimehed Pjotr Aven, Mihhail Fridman, Andrei Melnitšenko, Aleksandr Vinokurov, Vadim Moškovitš, Dmitri Pumpjanski ja tema poeg Aleksandr, panga VTB endine esimene asepresident Juri Solovjov ning Inter RAO juht Boriss Kovaltšuk.

Nende varad külmutatakse ja neil keelatakse pääs Ühendkuningriiki.

 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles