Idufirma Planet42 liitus Läti investeerimisplatvormiga

BNS
Copy
Planet24 asutajad Marten Orgna ja Eerik Oja.
Planet24 asutajad Marten Orgna ja Eerik Oja. Foto: Jake Farra/ Planet24

Lõuna-Aafrikas tegutsev ja Mehhiko turule sisenev Eesti iduettevõte Planet42 liitus Läti investeerimisplatvormiga Mintos.

 

Planet42 asutaja ja tegevjuhi Eerik Oja sõnul on paljud jaeinvestorid juba pikemat aega näidanud üles huvi Planet42 tegevusse investeerida ning Mintose platvorm osutus selleks kõige sobilikumaks lahenduseks.

«Planet42 eesmärk on vähendada majanduslikku ja sotsiaalset ebavõrdsust läbi isikliku transpordivahendi võimaldamise inimestele, keda pangad keelduvad teenindamast vaatamata stabiilsele sissetulekule,» ütles Oja.

Praegu teeb Planet42 Lõuna-Aafrikas koostööd 700 kasutatud autode edasimüüjaga ning on nende kaudu ostnud 9000 autot, lisaks laies ettevõte hiljuti Mehhiko turule.

«Mehhiko turg on üsna sarnane LAV-i omaga, kuid võimalused ja mahud on seal kordades suuremad. Kui näiteks LAV-is müüakse 1,2 miljonit kasutatud autot aastas, siis Mehhikos vahetab omanikku umbes 7 miljonit autot,» märkis Oja.

Planet42 pikaajalise autorendi teenus võimaldab sõidukit soetada inimestel, keda pangad ignoreerivad. Ettevõte pakub teenust läbi kasutatud autode müügikohtade selliselt, et Planet42 ei näe füüsiliselt ei klienti ega ostetavat autot.

Hiljuti kaasas Planet42 30 miljoni dollari mahus lisakapitali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles