Kinnisvaraarendaja: piduri tõmbamist ei ole, kinnisvaraturg on üle ootuste aktiivne (1)

Jaanus Vogelberg
, ajakirjanik
Copy
Foto: Endover

Kinnisvaraarendaja Endover teatas, et ei nõustu eelmisel nädalal meedias ilmunud kinnisvarateemaliste artiklitega, mis käsitlesid ostjate n-ö piduri tõmbamist ning vapustuseks valmistuvat kinnisvaraturgu. Nimelt on turg Endoveri hinnangul just aktiivsemaks muutunud. 

Endoveri müügidirektor Annika Saar märkis, et märtsi esimesel nädalal sõlmis büroo kolm korda rohkem notariaalseid müügitehingud kui veebruari kahel esimesel nädalal. 

«Maailmas ja Eesti lähiümbruses on olukord raske, kuid Ukrainale igakülgse toe pakkumise ning toimuvat ebaõiglust võimalikult kiirelt lõpetavate otsuste toetamisele lisaks on oluline tagada majanduse ja meie igapäevaelu jätkusuutlik toimimine. Peame oluliseks jagada meie ettevõtte kogemust, mis eelmisel nädalal ilmunud artiklite sisu suuresti ei toeta,» sõnas Annika Saar.

Kas vaid ajutine ehmatus?

«Meie vabariigi sünnipäeval alanud sündmustega seoses on toimunud turul muudatused, mis ostjate jaoks väljendusid hetkeks ehmatuse ning äraootava hoiakuga, kuid seisakut või pidurit me kindlasti ei tunneta. Vormistasime notaris ostu-müügi tehinguid ka vahetult peale Ukraina sündmuse algust ja teeme seda jätkuvalt,» ütles Saar.

Saare sõnul ostavad nii eestlased kui ka Eestis ja mujal elavate teiste rahvuste esindajad, nii koduks kui investeeringuks. «Hetkeks huviliste päringud vähenesid, kuid seda võib seostada ka koolivaheajaga. Nüüd on kõikide projektide kontaktide arv taastumas ning enesekindlamalt liigub turul just kohalik ostja. Välisinvestorid ei ole pildilt kadunud ning nende tagasisidest selgub, et Eestit peetakse investeeringute mõttes turvaliseks eelkõige tänu NATO-le. Rahapaigutus kinnisvarasse inflatsiooni kartuses on jätkuvalt aktuaalne,» lausus Saar.

Endoveri veebruarikuu müüdud korterite keskmine hind ületas 300 000 euro piiri ning keskmine müüdud ruutmeetri hind oli 4681 eurot.

«Hinnalangust me silmapiiril ei näe,» märkis Saar. «Jätkame kõigi arendusprojektidega – nende tark ajatamine on kinnisvara arenduses võtmeküsimus igal ajal, mitte ainult keerulises majandusolukorras. Tugev arendaja peab olema valmis parematel aegadel gaasi juurde vajutama ning keerulistes oludes tuleb olla valmis jätkusuutlikuks ja stabiilseks toimimiseks,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles