Läti: sanktsioonid vähendavad halvimal juhul raudteevedu 85 protsenti

BNS
Copy
Kaubarong Lätis.
Kaubarong Lätis. Foto: Scanpix/ AFP/ Gints Ivuskans

Euroopa Liidu Venemaa-vastaste sanktsioonidega seoses võib Läti raudteel veetavate kaupade maht väheneda halvimal juhul 85 protsenti, ütles transpordiminister Tālis Linkaits BNSile.

Linkaitsi sõnul on olukorral mitu mõjurit. Esiteks, sanktsioonid, mida rakendatakse nii juriidilistele kui ka eraisikutele ja nende ettevõtetele, teine ​​aga Lääne suurettevõtete otsus lahkuda Venemaa turult ilma igasuguste sanktsioonideta. Kolmas on ostjate positsioon, kes mõistavad, milline osa toodetest või teenustest on seotud Venemaaga.

«Loomulikult järgime nii maantee- kui ka raudteeveol rangelt kogu otsesanktsioonide režiimi, eritledes, kes on saaja, kaubasaatja, kellele veos kuulub,» ütles minister.

Impordi ja ekspordi osas väheneb Linkaitsi sõnul Venemaa kaupade import ja Euroopa kaupade eksport Venemaale lihtsalt majandustegevuse puudumise tõttu. Isegi kui kaup ei ole sanktsiooninimekirjas, ei ole kinni peetud, keeldub saaja sellest sageli, sest kaup on kuidagi Venemaaga seotud.

«Kõik see mõjutab lõpptulemust. Hetkel kõik veel toimib, eriti raudteetranspordis on inerts, autod liiguvad, aga see on omamoodi eelmise kuu jääk. Kes ikka müüb või ostab kaupa, üritab transportida need üle piiri võimalikult kiiresti,» ütles Linkaits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles