Swedbank lõpetab rublades finantsteenuste pakkumise

BNS
Copy
Vene rublad.
Vene rublad. Foto: Raigo Pajula / Postimees / Scanpix

Swedbank teatas, et homme on viimane päev, millal panga kliendid saavad teha makseid rublades, ning reede, 18. märts on viimane päev, millal saab konverteerida rublasid mõnda teise valuutasse. Pank soovitab inimestel kiiresti rubladest lahti saada. 

Kui inimesel on tarvis pärast 16. märtsi algatada makse Venemaale, tuleb selleks kasutada mõnda teist valuutat, näiteks eurosid või dollareid. Teatud pankadele kehtestatud sanktsioonide tõttu ei pruugi maksete tegemine juba praegu enam võimalik olla, mistõttu soovitab Swedbank enne makse tegemist kontrollida, ega antud panga suhtes ei ole kehtestatud sanktsioone.

Swedbank rõhutab seejuures, et olukord muutub väga kiiresti, mistõttu võidakse ka enne 18. märtsi rakendada täiendavaid sanktsioone ja piiranguid. Kaitsmaks end rubladega seotud riskide eest soovitab pank rublad kohe vahetada muuks valuutaks.

Swedbank lubab, et teeb Eestis asjaoludest olenevalt kõik endast oleneva, et konverteerida klientide kontole jäänud rublad 21. märtsil eurodesse. Valuutavahetus toimub vastavalt konverteerimise hetkel kehtivatele pankadevahelise turu tingimustele.

Rublasid on võimalik konverteerida, kui keegi on turul nõus rublasid ostma. Võib juhtuda, et kui ostusoovid puuduvad, siis konverteerimist ei ole võimalik teha.

Pank andis teada, et seoses Ukraina sõjaga on Vene Föderatsioonile, valitud Vene kodanikele ja ettevõtetele kehtestatud hulk rahvusvahelisi sanktsioone. Swedbank rõhutas, et järgib kõiki ÜRO, Euroopa Liidu ja OFAC/USA sanktsioonidega seotud nõudeid.

Arvestades, et lisanduda võib täiendavaid sanktsioone, on juurdepääs Venemaa finantssüsteemile ning selle turu infrastruktuurile muutumas äärmiselt piiratuks. Seoses sellega võivad kliendid panga sõnul iga hetk kaotada võimaluse sooritada tehinguid Vene rublades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles