Meta: me ei kavatse sallida venelaste diskrimineerimist

Copy
Meta ja Facebooki logod.
Meta ja Facebooki logod. Foto: Dado Ruvic

Tehnoloogiahiid Meta ei salli mis tahes vormis diskrimineerimist, russofoobiat ega venelaste vastasele vägivallale õhutamist; Facebooki ja Instagrami uus modereerimispoliitika on ajutine ja kehtib ainult Ukraina kohta, märkis reedel ettevõtte asepresident Nick Clegg.

«Selguse mõttes: me kavatseme rakendada seda poliitikat üksnes Ukrainas endas. Meil ei ole mingeid lahkarvamusi Vene rahvaga. Ei ole mingeid muudatusi meie poliitikas, mis puudutab vihakõnet Vene rahva suhtes. Me ei salli oma platvormil russofoobiat ega muid diskrimineerimise, ahistamise ega vägivalla vorme venelaste vastu,» ütles ta Twitterisse postitatud avalduses.

Clegg märkis, et uus poliitika on ajutine lahendus, mis on rakendatud erandlikel asjaoludel. Ta rõhutas, et ettevõtte poliitika on antud juhul suunatud inimese sõnavabaduse kaitsmisele enesekaitse väljendusena, mis on reaktsioon sõjalisele sissetungile nende riiki.

Varem, pärast seda, kui sai teatavaks, et Facebook ja Instagram lubavad mõne riigi kasutajatel ajutiselt kutsuda üles vägivallale Vene sõdurite vastu, esitas Venemaa peaprokuratuur kohtusse hagi Meta tunnistamisest äärmusorganisatsiooniks ja selle tegevuse keelustamisest Venemaa territooriumil.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles