Nike'i kauplused on Venemaal jätkuvalt avatud, olles lubanud need nädal varem sulgeda

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Nike'i kauplus Moskva oblastis.
Nike'i kauplus Moskva oblastis. Foto: GRIGORY DUKOR

Paljud Nike'i kauplused üle kogu Venemaa olid reede pärastlõunal avatud, vastavalt Reutersi tehtud kontrollidele, rohkem kui nädal pärast seda, kui maailma suurim spordikaupluste jaemüüja teatas, et sulgeb ajutiselt kõik oma kauplused riigis.

Nike teatas 3. märtsil, et peatab kõigi oma kaupluste tegevuse Venemaal, ühinedes mitme lääne kaubamärgiga, kes tegid seda pärast Moskva sissetungi Ukrainasse. Nike'il on Venemaa Föderatsioonis umbes 100 kauplust, selgub tema kodulehel olevast kaupluste kataloogist, mis näitas, et kõik neist on «avatud», kirjutab Reuters.

Ühes kuuest Moskva kauplusest, kuhu Reuters helistas, ütles töötaja: «Meil ei ole veel infot, aga ma arvan, et kauplus on avatud vähemalt veel kuu aega.»

Nike'i Venemaa kontori töötaja kinnitas Reutersile, et paljud kauplused on endiselt avatud. Töötaja ütles aga, et Nike'i tehase kauplused on ajutiselt suletud.

Mõned päevad enne kaupluste ajutise sulgemise väljakuulutamist muutis Nike oma veebisaidil ja rakenduses kaupade ostmise Venemaal kättesaamatuks ning suunas oma kliendid Venemaal selle asemel oma tavapoodidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles