Uue Soome paadifirma esmamudelit esitletakse Püünsi paadinäitusel

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Soome vastasutatud paaditehase Quarken esmamudeli 27 Open maailma esimene avalik esitlus toimub sel nädalavahetusel Püünsis JMK Marine paadinäitusel
Soome vastasutatud paaditehase Quarken esmamudeli 27 Open maailma esimene avalik esitlus toimub sel nädalavahetusel Püünsis JMK Marine paadinäitusel Foto: Jaano Martin Ots

Paadifirma JMK Marine korraldab sel nädalavahetusel Püünsis paatide esitluse, mille käigus tutvustatakse avalikkusele esimest korda ka Soome uue paadifirma esmamudelit Quarken 27 Open.

Tallinna Meremess ei saanud koroonapiirangute tõttu tänavu ürituse korraldamise luba, mistõttu otsustas paadifirma JMK Marine teha samadel kuupäevadel oma kevadise paadinäituse, kus toimub ka Quarken Boats esimese uudismudeli 27 Open maailma esmaesitlus.

JMK Marine juhataja Kalle Kütt ütles, et mõte teha täiesti oma paadinäitus tekkis sellest, et kui ilmad kevadel ilusamaks hakkavad minema, tunnevad hobimeresõitjad vajadust hakata algavale hooajale mõtlema, oma veesõiduki ja varustuse korrasolekut kontrollida ja puuduolevat varustust soetada. 

«Tavapäraselt toimub märtsi alguses Tallinna näituste paviljonis meremess, kus Eesti paaditootjad ja -müüjad ning siin esindatud paadi- ja meretoodete pakkujad oma kaupa näitavad. Eesti paadiinimesed ja hobimeresõitjad on harjunud just sel ajal oma uue hooaja plaane tegema, tahavad kokku saada, suhelda ja infot vahetada. Seetõttu otsustasime, et lööme oma mudelivaliku läikima, pakume külastajatele kohvi ja küpsist ja teeme nii esindusliku paatide esitluse, kui meie võimalused lubavad," rääkis Kütt.

JMK Marine paatide esitlusel on väljas kaksteist veesõidukit firmadelt Buster, Yamarin, Yamarin Cross, Finnmaster, Suvi ja Quarken. Viimase mudel 27 Open on avalikkusele varem tundmatu, kuna koroonapiirangute tõttu jäid ära kõik Euroopa meremessid, kus kavatseti alust esitleda. 

Reedel oli Viimsis kohal ka Quarken Boats tegevjuht Antero Sundberg, kes ütles uut paati esitledes, et tegemist on uue disainiga ning efektiivse paadikerega alusega, mis võimaldab saavutada suuremaid kiirusi ilma kütusekulu oluliselt kasvatamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles