Kanada uued sanktsioonid puudutavad Abramovitšit ja teisi oligarhe (1)

Copy
Kanada peaminister Justin Trudeau.
Kanada peaminister Justin Trudeau. Foto: POOL

Peaminister Justin Trudeau ütles reedel, et Kanada kehtestab Vene oligarhidele, teiste seas Roman Abramovitšile, karistuseks president Vladimir Putini sissetungi eest Ukranasse uued sanktsioonid.

 

Trudeau kinnitas Varssavis oma Euroopas käiku kokku võttes, et Abramovitšil ja veel neljal isikul keelatakse Kanadas kõik tehingud ning nende varad külmutatakse.

Kanada on teine riik, kes kehtestab sanktsioonid Chelsea jalgpalliklubi omanikule Abramovitšile. Neljapäeval tegi seda Suurbritannia.

Abramovitšile kuulub ka osalus Briti rahvusvahelises ettevõttes Evraz, mis muu hulgas juhib terasetehaseid Kanadas.

Trudeau sõnul kehtestab Kanada sanktsioonid 32-le Vene riigikaitsesektoris tegutsevale organisatsioonile ja viiele endisele või praegusele Venemaa kõrgemale ametiisikule, samuti «režiimi tegelastele, kes on kaasosalised president Putini otsuses tungida rahumeelsesse ja suveräänsesse riiki». Nende hulgas on ka Abramovitš.

Trudeau teatas Poolas viibides ka 50 miljoni Kanada dollari (35,9 miljoni euro) andmisest Ukrainale humanitaarabiks ning 117 miljoni dollari (84,1 miljoni euro) eraldamisest, et võtta Ukrainast vastu põgenikke.

 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles