Venelaste soov VPNi järele kasvab mühinal

Tarbija24
Copy
Netflixi logo.
Netflixi logo. Foto: CHRIS DELMAS/AFP/ Scanpix

Pärast seda, kui Venemaal piirati paljude välismaiste veebilehtede kasutamist ning üleilmsed internetihiiud on seal oma tegevuse peatanud, on vene inimesed hakanud hoogsalt VPNe alla laadima, vahendab Business Insider. 

Venemaal on piiratud 200 veebilehe kasutamine, sinna alla kuuluvad mitmed Ukraina uudistelehed, Deutsche Welle ja venekeelne BBC. Samuti ei pääse Venemaal enam Facebooki ja Twitterisse ning Amazon ja Netflix lõpetasid seal ise oma tegevuse.

Selleks, et teenustele ligi pääseda, ei jäägi inimestel muud üle, kui teeselda internetis, et nad asuvad kuskil mujal. Teenuse eest tuleb muidugi maksta ning ka see võib osutuda keeruliseks. Igal juhul on kümne populaarseima virtuaalse privaatvõrgu ehk VPNi allalaadimine kasvanud Venemaal rohkem kui 4000 protsenti, kirjutab Business Insider.

Kõik, kes jagavad uudiseid Vene sõjategevuse kohta Ukrainas, võivad Venemaal minna kuni 15 aastaks vangi. VPNi pakkuja Surfsharki kinnitusel on nende müük Venemaal sõja algusest kasvanud 35 korda. «Eelmine kord, kui sarnast kasvu nägime, oli siis, kui Hiina võttis vastu Hongkongi julgeoleku seaduse 2020. aastal,» kommenteeris firma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles