Rail Baltic Estonia juht lahkub (1)

PM Majandus
Copy
OÜ Rail Baltic Estonia juhatuse esimees Tõnu Grünberg.
OÜ Rail Baltic Estonia juhatuse esimees Tõnu Grünberg. Foto: Mihkel Maripuu

Täna teatas Rail Baltic Estonia juht Tõnu Grünberg, et lahkub seniselt ametikohalt ning alustab alates 1. aprillist Baltikumi suurima andmekeskuse Greenergy Data Centers juhatuse esimehena. 

Eelmisel kuul avatud andmekeskus keskendub esmajoones Baltikumi era- ja avaliku sektori teenindamisele ning siinse digiühiskonna töökindluse ja energiaefektiivsuse tõstmisele.

Grünbergi sõnul väljakutseid uues rollis jagub. «Esimesteks suuremateks sihtideks on andmekeskuse töö suunamine ehitamise etapist tõhusa toimimise faasi, kliendiportfelli kasvatamine ning meeskonna tugevdamine ja oskusteabe arendamine,» selgitas ta.

Rail Baltic Estonia juhatus muutub aprilli alguses kaheliikmeliseks. Juhatuse esimeheks saab ettevõtte senine tehniline juht Anvar Salomets ning teiseks juhatuse liikmeks tõuseb finantsjuht Taavi Laja.

Andmekeskus Greenergy Data Centers.
Andmekeskus Greenergy Data Centers. Foto: Tõnu Tunnel.

Greenergy Data Centersi juhatuse liikme Kert Everti sõnul on andmekeskus Eestile ja teistele Balti riikidele strateegilise tähtsusega taristu, mille abil muuta töökindlamaks ja rohelisemaks e-ärisid ning pakkuda platvormi e-riigi ehitamiseks.

Grünberg on pikaajalise kogemusega taristu, telekomi ja infotehnoloogia valdkonna tippjuht. Ta on töötanud Telia Eestis, TeliaSonera grupi Euraasia regiooni tehnoloogiadirektorina ning vedanud Telia grupi tütarettevõtet Ucell Usbekistanis. Praegu on Grünberg Rail Baltic Estonia juhatuse esimees.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles