Disney peatab kogu äritegevuse Venemaal

Ronald Reinap
, reporter
Copy
The Walt Disney Co. logo.
The Walt Disney Co. logo. Foto: Richard Drew

Walt Disney Co teatas neljapäeval, et peatab kogu äritegevuse Venemaal, sealhulgas sisu ja toodete litsentseerimise, Disney Cruise Line'i tegevuse, National Geographicu ajakirja ja ekskursioonid, kohaliku sisu tootmise ja telekanalid.

Eelmisel nädalal teatas meelelahutus- ja meediakonglomeraat, et kavatseb peatada uute filmide väljastamise Venemaal, kuid nüüd astub ettevõte täiendavaid samme, et sulgeda oma ülejäänud tegevused riigis, vahendab Reuters

«Arvestades halastamatut rünnakut Ukraina vastu ja eskaleeruvat humanitaarkriisi, võtame kasutusele meetmed, et peatada kõik äritegevused Venemaal,» teatas ettevõte.

Disney ütles, et mõned äritegevused, sealhulgas telekanalid ning sisu ja toodete litsentseerimine, peatuvad lepinguliste nüansside tõttu viivitustega, samas kui teised ärivood peatuvad koheselt.

Ettevõte oli varem öelnud, et peatab Venemaal oma kinofilmide näitamise. Ka teised Hollywoodi stuudiod , sealhulgas Warner Bros. ja Sony Pictures Entertainment, otsustasid sellise sammu teha eelmisel kuul vastuseks Venemaa sissetungile Ukrainasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles