Twitter eemaldas Venemaa saatkonna säutsu Mariupoli haigla pommitamise kohta (1)

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Õhurünnaku alla sattunud Mariupoli sünnitus- ja lastehaigla.
Õhurünnaku alla sattunud Mariupoli sünnitus- ja lastehaigla. Foto: Handout

Twitter on eemaldanud Venemaa Londoni saatkonna kontolt säutsud, milles väideti, et pildid Ukraina Mariupoli laste- ja sünnitushaigla pommitamisest on võltsitud.

Twitter eemaldas neljapäeval Venemaa Ühendkuningriigi saatkonna säutsud Mariupoli lastehaigla pommitamise kohta, kuna see rikkus nende eeskirju, mis keelavad vägivaldsete sündmuste eitamise, vahendab Reuters.

Kolmapäeval toimunud õhurünnakus Ukraina linna sünnitus- ja lastehaiglale hukkus kolm inimest, sealhulgas üks laps, teatas Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi neljapäeval.

«Me võtsime tarvitusele rakendusmeetmed mainitud säutsude vastu, kuna need rikkusid Twitteri reegleid, eriti meie vägivaldsete sündmuste eitamisega seotud põhimõtteid,» ütles Twitteri pressiesindaja.

Üks @RussianEmbassy tweetidest avaldas pildid punase sildiga, millel oli kirjas «võlts», ja ütles, et sünnitusmaja ei ole kasutuses ja seda kasutavad ära Ukraina relvajõud.

Venemaa on muutnud oma hoiakut haigla pommitamise suhtes, tehes neljapäeval erinevaid avaldusi, mis kõikusid agressiivse eitamise ja Kremli üleskutse vahel selgitada välja selged asjaolud.

Moskva on Ukraina sissetungi ajal, mida ta nimetab «erioperatsiooniks», rünnanud tehnoloogiaplatvorme, sealhulgas piiranud Twitterit ja blokeerinud Meta omanduses oleva Facebooki.

 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles