Hiina on keeldunud tarnimast Venemaale lennukite varuosasid (3)

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Aerofloti reisilennuk Airbus A321-211.
Aerofloti reisilennuk Airbus A321-211. Foto: DENIS BALIBOUSE

Venemaa uudisteagentuurid tsiteerisid neljapäeval Venemaa lennundusameti ametnikku, kes ütles, et Hiina on keeldunud Venemaa lennuettevõtjatele lennukite osi tarnimast, pärast seda, kui Boeing ja Airbus peatasid komponentide tarnimise Vene lennuettevõtetele.

Venemaa lennundussektorit survestavad Lääne sanktsioonid seoses Ukraina sissetungiga. Venemaa välisministeerium hoiatas sel nädalal, et Venemaa reisilendude ohutus on sanktsioonide tõttu ohus, vahendab Reuters.

Uudisteagentuurid, sealhulgas Interfax, tsiteerisid lennukite lennukõlblikkuse eest vastutavat Rosaviatsia ametnikku Valeri Kudinovit, kes ütles, et Venemaa otsib võimalusi hankida varuosasid riikidest nagu Türgi ja India pärast ebaõnnestunud katset hankida neid Hiinast.

Ta ütles ka, et Venemaa ettevõtted registreerivad oma lennukid, millest paljud olid registreeritud välismaal, nüüd Venemaal pärast USA ja Euroopa Liidu lennundussanktsioone ning et ta ootab, et osa neist tagastatakse liisingufirmadele.

Lisaks sellele näitas neljapäeval avaldatud seaduseelnõu, et Venemaa valitsus kavatseb kohustada kodumaiseid lennuettevõtjaid maksma liisitud lennukite eest rublades ja võib keelata neil lennukite tagastamise välismaistele ettevõtetele, kui liisingud tühistatakse.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles