Venemaa astub samme lahkuvate ettevõtete varade riigistamise suunas

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Venemaa kavatseb riigistada välisomanduses olevad tehased, mis peatavad riigis tegevuse.
Venemaa kavatseb riigistada välisomanduses olevad tehased, mis peatavad riigis tegevuse. Foto: SHAMIL ZHUMATOV

Venemaa valitsev partei Ühtne Venemaa teatas kolmapäeval, et valitsuskomisjon on heaks kiitnud esimese sammu välismaiste firmade varade riigistamise suunas, kes lahkuvad riigist Ukraina sõja tagajärjel kehtestatud majandussanktsioonide tõttu.

Ühtne Venemaa teatas Telegrami sõnumirakenduses avaldatud avalduses, et õigusloomega seotud komisjon toetas eelnõu, mis võimaldab riigistada ettevõtteid, mis kuuluvad rohkem kui 25 protsendi ulatuses «ebasõbralikest riikidest» pärit välismaalastele, vahendab Reuters.

Ettevõtjate meetmed Venemaa hukkamõistmiseks seoses tema sissetungiga Ukrainasse on väga erinevad: mõned ettevõtted, nagu USA autotootja Ford, sulgevad ajutiselt tehaseid, kuid teised, nagu Briti energiaettevõte BP, lubavad riigist lahkuda.

Ühtne Venemaa ütles, et kavandatava seaduseelnõu kohaselt võivad Venemaalt lahkumisest teatanud ettevõtted keelduda likvideerimisest, kui nad jätkavad viie päeva jooksul tegevust või müüvad aktsiaid, tingimusel, et ettevõte ja töötajad jäävad alles.

Vastasel juhul määraks kohus kolmeks kuuks ajutise riigipoolse halduse, mille järel pannakse uue organisatsiooni aktsiad enampakkumisele ja vana likvideeritakse. «See hoiab ära pankroti ja päästab töökohti,» sõnas Ühtne Venemaa oma avalduses.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles