Venemaal müüvad spekulandid poed sulgenud IKEA lihapalle hingehinnaga (1)

PM Majandus
Copy
Inimesed 3. märtsil Peterburis IKEA kauplusesse pääsemise järjekorras. IKEA sulges Ukraina ründamise tõttu oma Venemaa ja Valgevene kauplused 4. märtsil.
Inimesed 3. märtsil Peterburis IKEA kauplusesse pääsemise järjekorras. IKEA sulges Ukraina ründamise tõttu oma Venemaa ja Valgevene kauplused 4. märtsil. Foto: Scanpix/ AP/ Dmitri Lovetsky

Rootsi IKEA otsustas Ukraina ründamise tõttu sulgeda oma kauplused Venemaal. Enne poodide sulgemist looklesid uste taga pikad järjekorrad ning pärast kaupluste sulgemist müüvad spekulandid tooteid kümneid kordi kallimalt.

Ajaleht Komsomolskaja Pravda kirjutab, et enne IKEA kaupluste sulgemist looklesid poodide uste ees järjekorrad justkui oleks seal jagatud kotte rahaga. Inimesed ostsid kõike, mida võimalik. Ja mõne päeva pärast olid kuulutuste portaalid täis kaupade müügipakkumisi.

Ajaleht toob välja, et ainuüksi ühe, Avito Moskva saidil on kategooria «IKEA uued kaubad» all üle 12 000 pakkumise. Kõige sagedamini müüakse väikeseid mööbliesemeid: laudu ja riiuleid.

Ajakirjanik leidis ka teistsuguseid pakkumisi. Nii küsitakse külmutatud sõrnikute paki eest 5000 rubla (35 eurot)  (kaupluses oli see müügil umbes 100 rublaga) ning lihapallide paki eest 10 000 rubla ehk 70 eurot.  Viimased olid poes müügil 350 rublaga (2,50 eurot.)

Ikea lihapallid.
Ikea lihapallid. Foto: www.ikea.com

Kauba müüjad ei näinud kõrges hinnas probleemi.«See on ajalooline, kollektsionääride kaup, sestap ka selline hind,» põhjendas üks müüja.

Sisekujundaja Julia Šveiko tõdes, et võib juhtuda, et IKEA kümme aastat tagasi toodetud mööbel läheb rohkem hinda, kui kauplustest enne nende sulgemist ostetu. «Ikeahoolikud räägivad juba ammu, et uue mööbli kvaliteet on kehvem, seda eelkõige kattematerjalide osas: kui paljud aastatetagused tooted näevad välja nagu uued, siis nüüd võivad uued tooted kuluda mõne kuuga,» rääkis ta.

Venemaal räägitakse, et IKEA asemele tulevad Hiina tootjad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles