Rahandusminister: lisaeelarve ei ole välistatud

BNS
Copy
Keit Pentus-Rosimannus.
Keit Pentus-Rosimannus. Foto: Remo Tõnismäe

Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus (KE) ütles kolmapäeval riigikogu infotunnis, et muu hulgas seoses sõjaga tekkinud erakorraliste kulutuste katteks lisaeelarve koostamine pole välistatud, samuti pole välistatud täiendava laenu võtmine.

«Kas on vaja teha lisaeelarvet? Kas on vaja võtta täiendavalt laenu? Veel kord: välistada ei saa praegu ühtegi nendest võimalustest. Kõik, mida on vajalik teha, tuleb teha. Ja ühtegi võimalust, mis on arukas, välistada ei tohi,» ütles minister infotunnis riigikogu liikmete küsimustele vastates.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik ütles Ukrainast tulevate pagulastega seotud lisakuludest rääkides, et tõenäoliselt on ka need lisaeelarve küsimus, sest rahavajadus on nii tervisevaldkonnas, sotsiaalvaldkonnas, tööturu valdkonnas, haridusvaldkonnas, kultuurivaldkonnas, siseturvalisuses kui kohalikes omavalitsustes.

«Me räägime kümnetest, kui mitte sadadest miljonitest eurodest. Hästi lihtsustatult võib öelda, et näiteks tervisevaldkonna eelarve ühe inimese kohta aastas on umbes 1300 eurot iga Eestis elava inimese kohta. Ja kui on 10 000 inimest, siis kerge matemaatika näitab, et me räägime siin suurusjärgus 100 miljonist eurost,» märkis Kiik.

Esmaspäeval ütles sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo ERRile, et Eesti on valmis vastu võtma kuni 10 000 Ukraina sõjapõgenikku. Teisipäevase seisuga on valitsuse teatel alates 27. veebruarist Eestisse saabunud, et esialgu siia jääda, üle 7000 ukrainlase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles