Venemaa keskpank kehtestas dollari väljavõtmisele piirangu, VTB kutsub raha talletama jüaanides

Erkki Erilaid
Copy
Hiina ja USA valuuta (Photo by NICOLAS ASFOURI / AFP)
Hiina ja USA valuuta (Photo by NICOLAS ASFOURI / AFP) Foto: NICOLAS ASFOURI

Venemaa keskpank kehtestas 10 000 dollari piirangu välisvaluuta väljavõtmisele, suuruselt teine Vene pank VTB aga pakub hoiustamisvõimalust Hiina jüaanides.

Vene keskpank teatas, et välisvaluutakontot omavatel kodanikel ei lubata kuni 9. septembrini välja võtta rohkem kui 10 000 dollarit ning et pangad ei tohi tugevat valuutat müüa.

Keskpanga andmetel ei ületa umbes 90 protsenti välisvaluutakontodest kodumaistes pankades 10 000 dollarit ehk 90 protsenti välisvaluutahoiuste omanikest saavad oma raha täielikult sularahas kätte, kirjutas TASS. Pank selgitas, et olenemata sellest, millist välisvaluutat klientide kontodel hoitakse, väljamakseid tehakse ikka USA dollarites.

VTB pank on samas käivitanud hoiustamise Hiina jüaanides, millele makstakse 8 protsenti intressi aasta baasil ja esmane raha paigutamise tähtaeg on kolm kuni kuus kuud, teatas panga pressiteenistus.

Varem tõstis VTB rublades, dollarites ja eurodes hoiuste intressimäärasid. Nüüd ulatub pooleaastase rubla hoiuse intressimäär VTBs 21 protsendini, dollarites on lühiajalise hoiuse tootlus kolmeks kuuks 8 protsenti ja eurodes 7 protsenti aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles