Putin allkirjastas «sanktsioonidevastase paketi» (2)

Copy
Vene president Vladimir Putin.
Vene president Vladimir Putin. Foto: sputnik

Vene president Vladimir Putin allkirjastas seaduse, mis näeb majanduses ja sotsiaalvaldkonnas välismaiste sanktsioonide oludes ette mitmeid leevendusmeetmeid.

 

Seaduse raames saab valitsus 2022. aasta jooksul täiendavalt indekseerida kindlustuspensioneid, pensionikoefitsienti ja pensioni fikseeritud väljamakse. Samuti kehtestab see Venemaal elatusmiinimumi ja miinimumpalga arvutamise aluste eripärad.

Lihtsustatakse ravimite ja meditsiiniseadmete ostmise korda, kehtestatakse ravimite registreerimise erieeskirjad, valitsus saab õiguse kohendada operatiivselt farmaatsiategevuse litsentsimise nõudeid ning seatakse piirangud teatud ravimite väljaveole Venemaalt. Sotsiaalkindlustusfond saab õiguse soetada aasta lõpuni tehnilisi rehabilitatsioonivahendeid (sh näiteks proteese ja ratastoole) üheltainsalt tarnijalt.

Valitsus saab kohandada Vene ülikoolidesse astumise reegleid venelastele, kes on välisriikide tegevuse tõttu sunnitud katkestama õpingud välismaal.

Mitu sätet on seotud Vene ettevõtluse toetamisega. Nende hulgas on sätted, millega tühistatakse aasta lõpuks väike- ja keskmise suurusega ettevõtete ning IT-ettevõtete kontrollid, kehtestatakse riigihangete lihtsustatud tingimused ja kord.

Käsitletakse majandusüksusi puudutavate õigusaktide, sh 2022. aasta netovara väärtuse arvutamise reeglite ning laene ja võlakohustusi käsitlevate õigusaktide kohaldamise iseärasusi.

Dokumendi kohaselt on valitsusele antud õigus kalduda kõrvale mitmest litsentseerimise ja akrediteerimise normist, teatud ühistuehituse ja intellektuaalomandi valdkonna õigusaktide sätetest.

Duuma võttis seaduse vastu ja föderatsiooninõukogu kiitis heaks samal päeval – 4. märtsil. Eelnõu algatas Vene valitsus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles