Soome tanklakett Teboil tahab, et meedia ei nimetaks Ukrainas toimuvat terrorit sõjaks (1)

Erkki Erilaid
Copy
Foto: Teboil

Soomes juba Putini sõja esimestel päevadel ulatusliku boikoti alla sattunud Lukoilile kuuluv kütusefirma Teboil AB ajas tarbijad veelgi vihasemaks, kui teatas, et nende hinnangul ei tohiks Ukrainas toimuvat terrorit nimetada sõjaks, vaid kõige rohkem konfliktiks.

Ettevõte palus Oulu ajalehel Kaleva hoiduda Teboilit kajastavates lugudes sõna «sõda» kasutamisest, kirjutas Ilta-Sanomat.

Kaleva teatel oli Teboili taotlus seotud artiklitega, kus kajastatakse Teboili boikoteerimisega seotud protsesse. Eriti ei meeldi Teboili kohalikele juhtidele nendega tehtud intervjuu ja selle kontekst. Oleme valinud strateegia, et me ei osale poliitilistes aruteludes ja seetõttu ei kasuta me sõna «sõda», selgitas Teboili kommunikatsioonijuht Toni Flyckt Kalevale esitatud palvet.

Oy Teboil Ab kuulub täielikult Venemaa naftahiiule Lukoil. Ka president Vladimir Putini režiim on otsustanud, et Ukraina sõda ei tohi sõjaks nimetata. Sõna «sõda» asemel kasutatakse Venemaal mõistet «erioperatsioon» ja neid, kes riigis asju õigete nimedega kipuvad nimetama, võib oodata vanglakaristus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles