Rahapesu vastu võitlejate külaskäik Eestisse lükkub sõja tõttu edasi

Jaanus Vogelberg
, ajakirjanik
Copy
Rahapesu andmebüroo juht Matis Mäeker.
Rahapesu andmebüroo juht Matis Mäeker. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp / Scanpix

Ukraina sõja tõttu lükkub seitsme nädala võrra edasi ekspertkomitee MONEYVAL rahapesuvastase võitluse hindajate saabumine Eestisse. 

Rahapesu ja terrorismi rahastamise vastase võitlusega tegeleva ekspertkomitee hindamisvisiit oli algselt plaanitud toimuma 7. märtsist 18. märtsini 2022. Eesti taotles Venemaa agressioonist Ukrainas tingitud julgeolekuolukorra tõttu visiidi edasilükkamist.

«Rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamine ning riskide maandamine on Eesti jaoks prioriteet. Oleme viimastel aastatel oluliselt tugevdanud analüüsivõimekust ning ka seadusandlust. Oleme hindamiseks valmis, ent julgeolekuolukorra tõttu taotlesime visiidi edasilükkamist. Euroopa Nõukogu toetas taotlust ning lükkas visiidi edasi hiliskevadesse,» ütles rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus.

Otsuse järgi toimub MONEYVALi hindamisvisiit Eestis 25. aprillist 6. maini.

Ekspertkomitee annab hinnangu Eesti rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise süsteemi tulemuslikkusele viimase viie aasta jooksul. Muuhulgas hinnatakse, kuidas Eesti seaduseid ja regulatsioone, sealhulgas rahvusvahelise standardiseadja Rahapesuvastase Töökonna (FATF) reegleid praktikas ellu rakendab ja milline on asutuste võimekus tõkestamisega tegeleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles