Raamatupidamishiiud lahkuvad Venemaalt

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Raamatupidamise nn Big Four.
Raamatupidamise nn Big Four. Foto: REUTERS FILE PHOTO

Kõik neli suurt raamatupidamis- ja konsultatsioonifirmat katkestavad sidemed Venemaaga.

Raamatupidamisgigandid PwC, KPMG, EY ja Deloitte teatasid, et nad lõpetavad tegevuse Venemaal keset käimasolevaid rünnakuid Ukrainas. PwC ja KPMG teatasid mõlemad sellest pühapäeval ning EY ja Deloitte järgnesid neile esmaspäeval, vahendab Reuters.

Neli suurt audiitorfirmat auditeerivad paljude kõrgelt hinnatud ettevõtete raamatupidamist ja nende töö on sageli võtmetähtsusega ettevõtete jaoks, et saada rahvusvaheliste investorite toetust.

«EY ülemaailmne organisatsioon ei teeninda enam ühtegi Venemaa valitsusklienti, riigiettevõtet ega sanktsioonide all olevaid üksusi ja üksikisikuid kusagil maailmas,» ütles EY oma avalduses, viidates Venemaa sõjalisele sissetungile Ukrainasse.

EY sõnul on neil Venemaal üle 4700 töötaja, olles üle 30 aasta osa nende ülemaailmsest võrgustikust. EY lisas, et aitab 700 Ukraina töötajat rahalise toetuse, ümberpaigutamise, transpordi ja immigratsiooniteenustega. 

Deloitte, kellel on Venemaal ja Valgevenes 3000 töötajat, teatas, et ei tegutse enam antud riikides. «Me eraldame oma Venemaa ja Valgevene praksise ülemaailmsest liikmesfirmade võrgustikust. Deloitte ei tegutse enam Venemaal ja Valgevenes,» ütles ettevõtte globaalne tegevjuht Punit Renjen avalduses.

KPMG teatas pühapäeval, et tema äriühingud Venemaal ja Valgevenes lahkuvad KPMG võrgustikust, mis mõjutab 4500 partnerit ja töötajat. PwC teatas samuti, et PwC Russia lahkub nende võrgustikust, mis mõjutab 3700 partnerit ja töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles