Visa ja Mastercardi teenustest ilma jäänud Venemaa pöördub Hiina poole (2)

PM Majandus
Copy
Hiina UnionPay pangakaardid.
Hiina UnionPay pangakaardid. Foto: © Barry Huang / Reuters

Vene pangad teatasid täna plaanist hakata väljastama Hiina UnionPay süsteemi pangakaarte, sest Visa ja Mastercard peatasid Ukraina sõja tõttu tegevuse Venemaal.

Venemaa Visa ja Mastercardi kaardid enam välismaal ei kehti ning seal välja antud kaardid ei tööta Venemaal, samuti ei saa Venemaal nende kaarte kasutada välismaistest veebipoodidest ostmisel.

Seetõttu on Vene Sberbank ja Alfa Bank asunud tööle UnionPay kaartide kasutuselevõtmiseks. «Sberbank tegutseb võimaluse nimel anda välja Mir-UnionPay ühiskaarte,» ütles Venemaa suurim pank ja lubas kliente hiljem asjakorraldusest informeerida.

Suurim erapank Alfa Bank ütles, et ta on juba alustanud tööd Hiina riikliku kaardimaksesüsteemi UnionPay kaartide väljastamiseks. Sama on teatanud ka Rosbank, Tinkoff Bank ja Credit Bank of Moscow (MKB).

Vene keskpanga teatel töötavad riiklike pankade väljastatud Visa ja Mastercardi pangakaardid kehtivusaja lõpuni, sest kõik Venemaa maksed käivad riikliku süsteemi kaudu. Välismaale minnes on aga vaja alternatiivset maksevahendit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles