Venemaal käib importkauba hullumeelne hinnatõus (6)

Erkki Erilaid
Copy
Ostupaanika Moskva IKEA kaupluses 3. märtsil. IKEA teatas kavast Venemaal oma tegevus peatada.  (REUTERS/Staff)
Ostupaanika Moskva IKEA kaupluses 3. märtsil. IKEA teatas kavast Venemaal oma tegevus peatada. (REUTERS/Staff) Foto: STAFF

Venemaal võtavad elektroonikakauplused laojääkidest viimast, sest enamik tuntud välismaiseid tootjaid on loobunud idanaabritele oma kaupu tarnimast ning sulgevad oma firmakauplusi.

Venemaa rubla odavneb, täna saab ühe euro eest juba 134 rubla, veel poolteist nädalat tagasi oli euro kurss 88 rubla. Aasta algusest on rubla kaotanud oma väärtusest ligi 60 protsenti. See on kaasa toonud meeletu hinnatõusu, eriti muidugi neile, kellel välisvaluuta varud on piiratud.

Venemaa rünnaku esimestel päevadel tormasid inimesed pangaautomaatidest rublasid võtma, et neid valuuta vastu vahetada. Kui ATMides ja pankades kippus raha otsa saama, siis siirduti kauplustesse ostma veel toimivate pangakaartidega kestvuskaupasid. Müüjad võrdlesid meedias ostupalavikku lausa jõulueelse hullusega ja rääkisid, kuidas hinnasiltidel tuleb hindu iga paari tunni tagant tõsta. See kõik on rublaomanikele kaasa toonud meeletu hinnatõusu ja seda eriti koduelektroonika osas.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles