Visa ja Mastercard peatasid tegevuse Venemaal (4)

Copy
Visa ja MasterCard
Visa ja MasterCard Foto: TRIPPLAAR

Kaardimaksehiiud Visa ja Mastercard teatasid laupäeval, et peatavad Venemaal tegevuse pärast selle sissetungi Ukrainasse.

Mastercard teatas, et praeguse konflikti pretsedendituse ja ebakindla majanduskeskkonna tõttu otsustati peatada oma võrgustiku teenused Venemaal.

Visa teatas, et otsus jõustub kohe ning lähipäevil üritatakse oma klientide ja partneritega Venemaal peatada kõik Visa tehingud.

Paljud suurettevõtted on peatanud oma äritegevuse Venemaal pärast selle sisstungi Ukrainasse kümne päeva eest. See hõlmab USAs asuvaid tehnoloogiafirmasid, nagu Intel ja Airbnb ning ka näiteks Prantsuse luksustoodete firmasid LVMH, Hermès ja Chanel.

Visa ja Mastercard teatasid juba varem, et alluvad USA ja teiste riikide sanktsioonidele Venemaa vastu.

Mastercardi ja Visa teatel ei tööta selle kaardid, mis on antud välja Venemaal, väljaspool Venemaad. Ettevõtted ütlesid ka, et kaardid, mis on välja antud välismaal, ei tööta Venemaal.

Vene suurpangad, sealhulgas Sberbank ja Venemaa keskpank, pisendasid Mastercardi ja Visa teadaande tõsidust.

«Kõik Visa ja Mastercardi pangakaardid, mille on andnud välja Vene pangad, töötavad Venemaa territooriumil kuni nende aegumistähtajani normaalselt,» teatas Venemaa keskpank.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles