Briti sadamatöölised keelduvad Vene naftat lossimast (3)

Copy
Tanker Seacod Liverpooli lähedal. REUTERS/Phil Noble
Tanker Seacod Liverpooli lähedal. REUTERS/Phil Noble Foto: Phil Noble

Briti sadamatöölised keeldusid laupäeval Vene tankerist naftat lossimast ja nõudsid, et valitsus sulgeks augud sanktsioonides, mis võimaldavad välismaa lipu all sõitvatel laevadel kütust vedada

Tanker Seacod on ankrus Loode-Inglismaal Stanlow' naftatöötlustehase lähedal. Ametiühingud ütlevad, et Vene laevadele kehtestatud keeld tema lasti ei hõlma, sest laev seilab Saksa lipu all.

Ühendkuningriik keelas pärast Vene vägede sissetungi Ukrainasse Briti sadamasse sisenemast kõigile laevadel, mida omavad, käitavad või kontrollivad Vene ettevõtted, mis on Venemaal registreeritud või sõidavad Vene lipu all.

Ametiühingu Unite'i peasekretär Sharon Graham ütles, et Ukraina konflikti tõttu ei lossi Unite'i töötajad laeva päritolust sõltumata Stanlow's mitte mingil juhul Vene naftat. Unite nõuab transpordiminister Grant Shappsilt selle sanktsiooniaugu kohest sulgemist, lisas ta.

Ühendkuningriik sõltub Vene energiast vähem kui paljud teised Euroopa riigid.

Ametiühing Unison teatas, et Kagu-Inglismaal Kentis ei lubatud reedel sadamasse kahte Küprose lipu all seilavat Vene gaasitankerit Boris Vilkitsky ja Fedor Litke.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles