A. Le Coqi emafirma Olvi lõpetab äri Venemaal ja Valgevenes ning sulgeb Valgevene tehase (4)

Copy
A. Le Coqi emaettevõtte Olvi sulgeb oma Valgevene tehase ja lõpetab Venemaal ja Valgevenes äri ajamise.
A. Le Coqi emaettevõtte Olvi sulgeb oma Valgevene tehase ja lõpetab Venemaal ja Valgevenes äri ajamise. Foto: Olvi

Hommikul kirjutas Soome ajaleht Helsingin Sanomat, et Eestis A. Le Coqi õlletehast omav Soome õlle- ja karastusjookide tootja Olvi ei plaani sulgeda oma Valgevene tehast, kuid pärastlõunal juba teatas, et lõpetab äri Venemaal ja Valgevenes ning sulgeb Valgevene tehase.

«Olukord Ukrainas on äärmiselt tõsine ja meie mõtted on koos sõja tõttu kannatavate ukrainlastega. Mõistame selgelt hukka Ukraina ründamise. Me oleme kohustatud tegutsema Olvi väärtuste kohaselt ja see on ainuke mõistlik otsus jätkusuutliku ja vastutustundliku tegutsemise tagamiseks,» ütles Olvi juhatuse esimees Pentti Hakkarainen pressiteates.

Olvi peatab kohe investeeringud Valgevenesse ja alustab tagasitõmbumise ettevalmistamist. Täpne ajakava on selgumas. Kontserni Valgevene tütarettevõte Lidskoje Pivo on Lida linna suurim tööandja 840 töötajaga. Esialgu tagab ettevõte töötajate sissetuleku.

Veel eile ütles Olvi juhataja Lasse Aho, et nad küll mõistavad hukka Venemaa sõjategevuse, kuid peavad oluliseks töötajate heaolu ja ligi 150 miljoni euro suurust investeeringut ning ei plaani tehase tööd lõpetada.

Olvi juhtaja Lasse Aho rääkis Helsingin Sanomatele, et äritegevuse jätkamist eeldab ka nende partner Pepsi. Valgevenes asuv 150 miljonit eurot maksnud tehas annab kolmandiku Olvi käibest. Lisaks Soomele ja Eestile tegutseb Olvi Lätis ja Leedus. Talle kuulub pruulikoda ka Taanis. Eestis on A. Le Coq suurim jookide tootja, Lätis on Cesus Alus suuruselt teine joogivalmistaja, Valgevene tehas Lidskoje Pivo on samuti suuruselt riigi teine joogitootja.

Valgevenes tootmist jätkates Olvi Euroopa Liidu sanktsioone ei riku, sest joogid ja esmatarbekaubad ei kuulu sanktsioonide alla. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles