Venekeelsed sõjaroppused võivad saada Euroopa Liidus kaubamärgiks

PM Majandus
Copy
Üks ettevõte soovib registreerida ELis Putini pildiga kaubamärki CRIMINAL #UKRAINE.
Üks ettevõte soovib registreerida ELis Putini pildiga kaubamärki CRIMINAL #UKRAINE. Foto: JULIEN DE ROSA

Ukraina sõda nähakse äri ja kaubamärkide seisukohast teenimisvõimalusena ning juba taotletakse sõjas kuulsaks saanud lausetele Euroopa Liidus kaubamärgi õigusi.

Taotluse märgile РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ ИДИ НА*** on esitanud Leedu ettevõte Tito Projektai, kirjutas patendiameti kaubamärgiekspert Ekke-Kristian Erilaid ameti ajaveebis.

«T-särkidele seda registreerida ei soovita, küll aga toiduainetele ja alkoholile, nii et võib-olla on varsti võimalik osta selle hüüdlausega varustatud piima või õlut,» selgitas ta.

Sama Leedu ettevõte taotleb ka kaubamärki ISLAND OF TRUE HEROES (ingl tõeliste kangelaste saar) koos Zmijinõi saare kontuuriga.

Need pole ainsad Ukraina sõjaga seotud kaubamärgitaotlused, mis on Euroopa Liidu intellektuaalomandi ametile viimase nädala jooksul esitatud. Kõige kummalisem on esialgu tundmatu ettevõtte soov taotleda märk CRIMINAL #UKRAINE koos Putini pildiga, mida soovitakse registreerida pommidele, sõjapropagandale ja sõjakuritegudele.

«See märk pole tõenäoliselt sisse antud ärilisel eesmärgil ja julgeksin ennustada, et registreeritud see ei saa,» märkis Erilaid.

Erilaidi sõnul ei maksa unustada, et kaubamärk ei tohi olla vastuolus hea tava või avaliku korraga. Seetõttu ei ole mõistlik proovida igasuguseid tähiseid kaubamärgina kaitsta. Solvavad ja ebatsensuursed väljendid jäävad kindlasti registreerimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles