Eesti Panga nõukogu plaanib kanda kuni veerandi kasumist riigieelarvesse

BNS
Copy
Eesti Panga nõukogu juht Mart Laar.
Eesti Panga nõukogu juht Mart Laar. Foto: Tairo Lutter

Sel nädalal toimunud Eesti Panga nõukogu korralisel istungil otsustas nõukogu jätkata tavapärase kasumijaotuse strateegiaga, mille kohaselt annab keskpank riigile oma mullusest kasumist kuni 25 protsenti.

Lisaks tutvustas keskpanga juhatus nõukogule esialgset hinnangut Venemaa agressiooni mõjust Eesti majandusele ja pangandusele, teatas keskpank.

«Eesti majandusriskid on kaardistatud ja talutavad. Nõukogu hindab kõrgelt Eesti Panga reageerimist kriisile, mille käigus on keskpank kiirkorras hinnanud riske Eesti majandusele ja finantssektorile ning on jaganud olukorrahinnangut valitsuse, riigiasutuste ja avalikkusega,» ütles keskpanga nõukogu esimees Mart Laar pressiteates.

Nõukogu otsus kasumijaotuse strateegia kohta lähtus sellest, et Eesti Panga kapitali suhteline tase peab kasvama euroala keskpankade keskmise tasemeni, kuna ühiste rahapoliitiliste otsuste tegemisel vaadatakse eurosüsteemi kui terviku kapitali ja riskide suhet. Eesti Panga laiendatud omakapital suhtena rahapoliitilistesse riskivaradesse on euroala keskpankade seas üks madalaimaid.

Eesti Panga 2021. aasta kasumi jaotamist hakkab nõukogu arutama järgmisel korralisel istungil 5. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles