A. Le Coqi emafirma jätkab tegevust Valgevenes (1)

Tarbija24
Copy
Tootmine A Le Coqi tehases
Tootmine A Le Coqi tehases Foto: Kristjan Teedema

Tartu õlletehase ehk AS A. le Coqi emafirma Olvi Oyj jätkab tööd Valgevenes, vahendab Helsingin Sanomat.

Tehase sulgemine maksaks ettevõttele kolmandiku aastakäibest. Seega ei ole Olvi juhi Lasse Aho sõnul mõistlik Valgevenes tööd lõpetada. «Meil on seal üle 800 töötaja ja me oleme nende ja nende perede jaoks väga olulised. Me ei taha põhjustada neile rohkem raskusi sel niigi keerukal ajal,» rääkis Aho.

Aho sõnul tähendaks õlletehase sulgemine, et selle avamine võib tulevikus olla pea võimatu, sest pärmivarud ei pea taolisele ootamisele vastu.

«A.Le Coq mõistab hukka igasuguse agressiooni ja sõjategevuse Ukrainas!Oleme eraldiseisev tehas ega oska kommenteerida Olvi grupi tegevust,» märkis A. Le Coqi juht Tarmo Noop. 

Küll aga saan kinnitada, et A.Le Coq ei müü oma tooteid Valgevenesse ega osta sealt mingeid kaupu.

Paljud teised ettevõtted on viimase nädala jooksul Venemaalt ja Valgevenest lahkunud, mõistes hukka Venemaa algatatud sõja Ukrainas. Mõlemast riigist välja tõmbunud Ikeal näiteks on seal kokku 15 000 töötajat.

A. Le Coq kuulub Olvi Gruppi. Lisaks emaettevõttele Soomes (Olvi) kuuluvad gruppi veel õlletehased Lätis (Cesu Alus), Leedus (Volfas Engelman Brewery) ja Valgevenes (Lidskae Piva). Olvi grupis on ka rahvusvaheline veini- ja õlleimportija (Servaali), käsitöödžinni ja -viski vabrik (The Helsinki Distilling Company) ning mineraalveetootja (Uniqa).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles